Introducere

Avantajele ventiloconvectoarelor

Ventiloconvectorul este un echipament care are trei functii: incalzire, racire si ventilatie.
Indiferent de anotimp poti beneficia de confortul termic necesar utilizand unul si acelasi echipament atat pentru incalzire cat si pentru racire.

– o singura instalatie poate functiona in regim de corp de incalzire, unitate de aer conditionat si ventilator pentru intreaga locuinta.
– posibilitatea folosirii aceluias echipament pentru racire (vara) si pentru incalzire iarna
– accesibilitate usoara
– intretinere usoara
– gama diversificata de puteri de incalzire si frigorifice

Incercarile pentru determinarea puterii convectoarelor si ventiloconvectoarelor a fost efectuata la European Institute of Thermal Sciences Bucuresti pe baza contractului nr 11/18.01.2007.
S-au eliberat rapoartele de incercari 0105, 0106, 0107, 0108, 0109, 0110 pentru tipodimensiunile incercate. Determinarile intermediare le-am efectuat conform recomandarilor standardului SR EN 442.

Functionarea ventiloconvectorului

Montarea ventiloconvectorului

Climatizarea incaperii se face utilizand apa racita de un chiller (racitor de apa) care este montat in exteriorul cladirii. Incalzirea se realizeaza folosind un cazan de incalzire centrala. Este nevoie de realizarea unei retele de distributie a apei in locuinta la care se cupleaza vara chillerul iar iarna cazanul de incalzire.
In functie de modul in care sunt proiectate si realizate , sistemele cu ventiloconvectoare, pot fi extrem de flexibile in satisfacerea gradului de confort.
Spre exemplu ventiloconvectoarele cu patru tevi , doua pentru apa calda si doua pentru apa rece, permit ca spatiile orientate spre sud si incalzite mai mult de soare sa poata fi climatizate pornind sistemul de racire, iar spatiile orientate spre nord sa poata fi incalzite functionand sistemul de incalzire.

Ventiloconvectoarele se pot monta, in functie de particularitatile lor constructive, fie vertical langa un perete montate aparent sau ascunse in spatele unor elemente special create de catre arhitect, fie orizontal in pardoseala incaperii.
Locul de montaj al ventiloconvectorului este foarte important, deoarece acesta evita sau creaza curenti de aer produsi de catre aparat. Astfel, amplasat sub fereastra , ventiloconvectorul nu ocupa spatiu, iesirea aerului rece sau cald facandu-se vertical, spre tavan, iar revenirea facandu-se pe peretele opus, cand jetul de aer e mai putin puternic , la o temperatura mai apropiata de cea a incaperii.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.